37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans jäi Mayhemin murjomaksi

03.07.2018 klo 13:45

Lähes naurettavan tuulisessa säässä Ruskolla pelatussa kaikkien aikojen ensimmäisessä kahden Turun alueen jenkkifutisjoukkueen välisessä sarjaottelussa Trojansin eväät eivät riittäneet Rusko Mayhemin haastamiseen, vaan pisteet jäivät peltojen keskelle numeroin 38–0.

Trojans ei selvästikään ollut valmistautunut otteluun riittävästi, sillä koko ensimmäinen neljännes meni ihmettelyyn, eikä valmista syntynyt millään osa-alueella. Kova tuuli teki Trojansin heittopelille tepposet useampaankin kertaan, ja kun juoksupeli törmäsi kerta toisensa jälkeen Mayhemin isokokoiseen puolustuksen linjaan, ei etenemistä juurikaan tapahtunut. Ilmeisesti Mayhem on tottunut siihen, että aukealla, peltojen keskellä olevalla kotikentällä tuulee aina, sillä kotijoukkue valitsi fiksusti ensimmäiseksi kenttäpuoliskokseen sen, jolta pääsi hyökkäämään myötätuuleen.

Puoliaikaan mennessä Mayhem oli tehnyt kaksi maalia ja onnistuneet lisäpistepotkut päälle, ja siirtynyt 14–0 johtoon. Toisella puoliskolla Trojansin ote oli, jos mahdollista, vieläkin ponnettomampi, ja Rusko tehtaili vielä 24 pistettä lisää näkymättömälle tulostaululle. Ehkä karuin kuva huonosta valmistautumisesta otteluun oli Mayhemin kolmatta maalia seurannut aloituspotku, jossa Trojansin pelaajilta unohtui kokonaan, että pallo on vapaa pelattavaksi sen kuljettua 10 jaardin matka. Pelaajat jäivät ällistelemään kentälle oman maalilinjan tuntumaan pysähtynyttä palloa, kun Mayhemin pelaaja kävi ottamassa pallon talteen antaen omalle joukkueelleen stellaarisen kenttäaseman.

Tekisi kovasti mieli löytää Trojansin esityksestä jotain positiivista kerrottavaa, mutta valitettavasti lauantain ottelu ei sellaiseen antanut aihetta. Ehkä ottelun asetelma oli siinä määrin erikoinen, että latautuminen meni yli ja se näyttäytyi sitten vastoinkäymisten ilmaantuessa jonkinlaisena katatonisena tilana. Joskus vain tulee tällaisia otteluita, eikä sen takia kannata repiä pelivehkeitään tai pukeutua säkkiin ja tuhkaan. Trojansilla on pitkä historia ja perinteet, eivätkä ne yhdestä huonosta suorituksesta mihinkään katoa. Nyt pitää vain tarttua härkää sarvista ja lisätä harjoittelua.

Kari Toivonen