37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Crocodiles kiri yläkentän trillerissä Trojansin ohi viime sekunneilla

19.06.2016 klo 22:43

Trojansin ja Crocodilesin 40. keskinäinen kamppailu oli juuri niin jännittävä kuin ennakolta odotettiin. Ottelu kulki viimeiselle neljännekselle asti Trojansin niukassa johdossa, mutta lopussa Crocodiles hivuttautui ensin rinnalle ja 10 sekuntia ennen loppua ohi. Ottelun hahmo oli Spencer Cutlan, jonka kaksi viimeisen neljänneksen kenttäpotkumaalia ratkaisivat ottelun.

Ennakkoon Crocodilesia pidettiin yleisesti ottelussa selvänä suosikkina, mutta kun kamppailu lähti käyntiin oli alusta asti selvää, että tulossa on todella tasainen taistelu kahdesta sarjapisteestä.

Crocodiles pääsi aloittamaan hyökkäävänä osapuolena, mutta Trojans ei päästänyt vierasjoukkuetta kovinkaan pitkälle. Seuranneella turkulaisten hyökkäysvuorolla tositoimiin pääsi Trojansin uusi pelinrakentaja Max Shortell. Ensimmäinen draivi oli kuitenkin Chris Douglasin näytöstä. Kotijoukkue aloitti omalta kolmen jaardin linjaltaan ja heti ensimmäinen Douglasin kanto tuotti 57 jaardia hyvää Trojansille. Loppumatka taittuikin sitten yhdellä Salorannan kiinniotolla ja neljällä Douglasin juoksulla. Lisäpistepotkun potkaisi Joni-Petteri Malka varmasti pystypuiden väliin.

Crocodilesin toinenkaan hyökkäysvuoro ei lähtenyt rullaamaan, vaan Trojansin puolustus tukki tehokkaasti Kevin Marshallin juoksulinjat. Lentopotkun jälkeen Shortell orkestroi uuden hyökkäysvuoron, jolla Trojans kolkutteli jälleen Seinäjoen maalialueen juvitteellisia portteja. Tällä kertaa Crocodilesin puolustus kuitenkin kesti ja kotijoukkue joutui tyytymään kolmen pisteen kenttäpotkumaaliin, jonka Malka varmasti tykitti sisään toisen neljänneksen puolella. Peli 10–0 Trojansille.

Crocdiles heräsi pelaamaan

Saatuaan pallon Crocodiles alkoi päästä sisälle peliin. Pelinrakentaja Justin Sottilaren pelätty ilmailunäytös kuljetti palloa lyhyillä heitoilla kentän läpi ja lopulta viimeiset jaardit juoksi Kevin Marshall kaventaen pelin lukemiin 10–6. Lisäpisteitä ei herunut.

Kotiyleisö sai nauttia pitkin iltaa hienoista yksilösuorituksista ja yksi niistä johti seuraavaan maaliin. Muutaman koepallon jälkeen Max Shortell ampui taivaalle pitkän heiton, joka laskeutui täydellisen vapaana olleen Juuso Mäkisen näppeihin. Mäkinen taivalsi maalialueelle ja vei 50-jaardisen heittopelin turvin kotijoukkueen hiukan turvallisempaan 16–6 johtoon, joka kasvoi vielä pisteellä Malkan lisäpistepotkun solahtaessa haarukkaan. Tauolle mentiin lukemissa 17–6.

Trojans pysyy niukasti johdossa

Kolmannella neljänneksellä Trojans pääsi aloittamaan hyökkäysvuorolla ja sillä olisi ollut hyvä tilaisuus kasvattaa johtoaan. Draivi katkesi kuitenkin alkuunsa, kun Crocodilesin puolustajat pääsivät Shortelliin käsiksi päällimmäisenä päsmärinä Greg Robinson. Pallo irtosi Shortellin hallinnasta ja Seinäjoki pääsi hyökkäämään hyvästä kenttäasemasta.

Crocodiles ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä ja lyhyen draivin päätteeksi Sottilare tavoitti maalialueelta Timothy Thomasin kuuden pisteen arvoisesti. Spencer Cutlan potkaisi lisäpisteen hyväksytysti haarukkaan ja ottelu kaventui lukemiin 17–13.

Trojansin Roman Runner palautti avauspotkun mainiosti omalle 44 jaardin linjalle, josta turkulaisten hyökkäysvuoro lähti liikkeelle. Jos alussa Trojans pääsi etenemään melkein paraatiovista, oli jaardien saalistaminen nyt huomattavasti vaikeampaa, kun Crocodilesin valmennus oli tehnyt tarvittavia muutoksia. Shortell löysi kuin löysikin silti takakentältä sopivan sauman ja uusi Juuso Mäkisen kanssa ensimmäisellä puoliskolla tekemänsä tempun – tällä kertaa vielä pidempänä. Peräti 81-jaardisen heittopelin pääteeksi Mäkinen tuuletteli Crocodilesnin maalialueella illan toista maaliaan. Yhdessä Malkan lisäpistepotkun kanssa se muutti taululle tilanteeksi 24–13.

Trojans alkoi ampua itseään jalkaan

Maalin jälkeen molempien joukkueiden hyökkäykset kävivät tuloksetta kentällä, mutta sitten alkoi tapahtua. Ottelun käännyttyä viimeiselle neljännekselleen Crocodiles tuli Marshallin ja Niko Lesterin juoksuilla sekä Sottilaren napakoilla heitoilla Trojansin kenttäpuoliskolle ja lopulta myös maalialueelle. Maali merkittiin saksalaiselle laitahyökkääjälle Andrre Feuerhardtille. Seinäjoen valmennus päätti aivan oikein valita kahden pisteen lisäpistepelin ja se tuottikin tulosta Spencer Cutlanin onnistuttua poimimaan Sottilaren heiton näppeihinsä. Ero Trojansiin oli vain kolme pistettä – yhden potkumaalin verran.

Trojansia vastustajan pääseminen näin lähelle tuntui ahdistavan, sillä tästä alkoi jakso, jossa erotuomarien liput täplittivät toistuvasti kenttää ja useimmiten turkulaisten kiinnipitojen tai muiden rikkomusten merkiksi. Rangaistuksilla kotijoukkuetta liikutettiin ottelun aikana peräti 164 jaardia taaksepäin. Lisäksi Sami Toivonen lensi ulos tuomarien nähtyä hänen taklauksessaan päähän kohdistuneen tähtäyksen.

Kun ottelua oli jäljellä enää noin kaksi minuuttia Crocodiles pääsi omalla hyökkäysvuorollaan Trojansin 22 jaardin linjalle, muttei pidemmälle. Kentälle marssitettiinkin Spencer Cutlan, joka potkaisi kenttäpotkumaalilla ottelun tasoihin 24–24.

Trojans lähti metsästämään kadonnut johtoasemaansa, mutta tulokseton hyökkäysvuoro päättyi kolmeen heikkoon yritykseen ja Ville-Valtteri Suojasen hyvään lentopotkuun, joka päätyi aina Crocodilesin viiden jaardin linjalle. Epäonnistunen hyökkäysvuoron jälkeen Trojansilla oli siis varsin siedettävät mahdollisuudet vielä hoitaa ottelu kotiin.

Turkulaisten puolustus tekikin sen, minkä piti ja pysäytti Crocodilesin etenemisen aivan minimissään. Cutlan joutuikin potkaisemaan pallon takaisin Trojansille omalta 10 jaardin linjaltaan. Pallo tuli puoleen kenttään, jossa sitä odotti Roman Runner. Jos Trojans saisi pallon siellä, se voisi melkoisen hyvällä todennäköisyydellä päästä potkumaalietäisyydelle, josta hyvin pelannut Joni Malka voisi yrittää ratkaisevaa kenttäpotkumaalia. Tämä skenaario ei kuitenkaan koskaan toteutunut, sillä Runner selvästikin puntaroi pallon lähestyessä häntä näyttääkö vapaan kiinnioton merkkiä, antaako pallon mennä menojaan vai yrittääkö lähteä palauttamaan. Tällä kertaa valinta osui palauttamiseen, ja se osoittautui vääräksi ratkaisuksi. Pallon osui Runneria rintaan ja nyt vapaasti pelattava pallo päätyi suoraan Filip Zacokin käsiin ja Crocodilesin haltuun.

Seinäjoki lähti määrätietoisesti kuljettamaan palloa kohti Trojansin päätyä säännellen pelikelloa juuri sopivasti niin, että kun eteneminen päättyi Trojansin 24 jaardin linjalle, oli aikaa jäljellä enää 10 sekuntia. Spencer Cutlan asettui potkaisemaan kenttäpotkumaalia, mutta juuri potkun lähtiessä Trojans otti aikalisän. Sinänsä harmi, sillä Cutlanin potku osoittautui reilusti vajaaksi. Päästyään uudelleen koettamaan, osasi Cutlan laittaa kenkäänsä hiukan enemmän ruutia, ja tällä kertaa pallo lipuikin helposti haarukasta läpi.

Kymmenen sekuntia on jenkkifutiksessa pitkä aika, ja Trojans saikin vielä kehitetyksi muutaman yrityksen. Ensimmäisellä Roman Runner toi Trojansin niukasti Crocodilesin puolelle kenttää ja toisella Shortell laittoi pitkän pallon kohti maalialuetta ja Runner onnistui kuin onnistuikin saamaan pallon sormiinsa viiden jaardin päässä Crocodilesin maalista ja hän yritti väkisin kammeta itsensä maaliviivan yli siinä kuitenkaan onnistumatta. Ottelu päättyi siis lukemiin 24–27.

Leuka pystyyn ja kohti uusia seikkailuja

Tappiosta huolimatta Trojans osoitti, että se on täysillä mukana mestaruustaistelussa. Vain muutaman yhteisen treenin joukkueen mukana ollut Max Shortell osoittautui erinomaiseksi johtajaksi ja pelimieheksi ja kun yhteys laitahyökkääjien kanssa tästä vielä paranee, näyttää jatko todella hyvältä. Runkosarjaa on vielä paljon jäljellä ja tappio Crocodilesille ei merkitse välttämättä vielä mitään, varsinkin kun se oli näinkin niukka. Se voidaan kuitata joukkueiden toisessa kohtaamisessa Seinäjoella.

Brewdogin Share The Love -pelaajaksi valittiinkin osuvasti juuri Max Shortell, joka muutamassa päivässä otti hyökkäyksen haltuunsa ja johti mallikkaasti joukkojaan.

Seuraavaksi Trojans kohtaa Vantaan TAFTin Turussa tv-ottelussa perjantaina 1.7. kello 18.30.

Kari Toivonen