37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Lea Kazsas USA:sta vahvistamaan Anders Trojansin naisten joukkuetta

15.03.2016 klo 13:50

Naisten Vaahteraliigassa pelaava turkulainen Anders Trojans Women on solminut pelaajasopimuksen amerikkalaisen 32-vuotiaan kokeneen Lea Kazsasin kanssa. Kymmenen vuotta naisten amerikkalaista jalkapalloa pelannut Kazsas pystyy pelaamaan useilla eri pelipaikoilla, mutta pääasiassa hänen on tarkoitus hääriä keskushyökkääjän ja tukimiehen sekä tarpeen vaatiessa myös pelinrakentajan tonteilla.

Ensimmäinen suomalaisen naisten jenkkifutiksen amerikkalaisvahvistus Lea Kazsas aloitti uransa Thee Toledo Reign -joukkueessa, Ohiossa. Tuolloin Lea pelasi keskushyökkääjänä ja hänet valittiin joukkueensa MVP:ksi sekä lisäksi liigan All-American Teamiin. San Diegossa pelatussa All-American-tähdistöottelussa Lea teki ottelun voittomaalin ja hänet nimettiin ottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi. Seuraavina vuosina hän oli säännönmukaisesti liigan parhaita keskushyökkääjiä ja tuli aina valituksi All-American-tähdistöön. Lea Kazsas toimi myös potkujen palauttajana erinomaisella menestyksellä.

Noin kuuden keskushyökkääjänä pelatun kauden jälkeen Lea Kazsas muutti Indianaan ja siirtyi pelaamaan silloin Indiana Speed -nimisessä joukkueessa, joka nykyään tunnetaan nimellä Indiana Crash. Lea päätti haastaa itsensä ja vaihtoi pelinrakentajan rooliin. Hommat sujuivat siinäkin tehtävässä niin hyvin, että Lea tuli jälleen valituksi All-American-joukkueeseen. Viimeiset neljä vuotta ovat kuluneet pelinrakentajana jatkuvan kehityksen merkeissä. Juoksevasta pelinrakentajasta on vuosien saatossa tullut hyvin peliä lukeva, suoraan linjasta pelejä tarpeen mukaan vaihtava ja myös taskusta palloa taitavasti heittävä pelintekijä.

<i


Pelaajapulan vuoksi Lea alkoi pelata myös puolustuksessa tukimiehen pelipaikalla. Hän haki oppia osallistumalla World’s Women Football Gamesin leirille, ja pelasi sen jälkeen joukkueessaan puolustuksessa ulompana tukimiehenä ja hyökkäyksessä pelinrakentajana ja on jatkanut pelaamista molemmilla puolilla palloa.

Lea Kazas nauttii pelaamisesta molempiin suuntiin. Näin hän luonnehtii asiaa omin sanoin:

”Rakastan puolustuspelaamisen intensiivisyyttä. Se tavallaan laukaisee paineita, jotka syntyvät hyökkäyspuolella pelaamisesta. Upeaa on tietysti myös maalien tekeminen, samoin kuin fiilis, jonka saa kun näkee jonkun pelin onnistuvan täydellisesti alusta loppuun”.

<i


Kazsas on ammatiltaan opettaja, mikä antaa eväitä toimimaan myös johtavana pelaajana kentällä.
”Olen intensiivinen pelaaja, joka antaa kentällä viimeisetkin energianrippensä. Se on välttämätöntä, kun on jatkuvasti kentällä – hyökkäyksessä, puolustuksessa ja erikoisjoukkueissa.”

Anders Trojans Women saa Leasta erinomaisen joukkuepelaajan, joka pystyy tarpeen mukaan pelaamaan mitä tahansa pelipaikkaa joukkueessa.

Kari Toivonen