37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Anders Trojans nappasi kotiedun, Butchers mitalipelien ulkopuolelle

29.08.2015 klo 21:17

Anders Trojans sai hyvityksen Butchersille kuukausi sitten kärsimälleen yhden pisteen tappiolle oikein korkojen kanssa, sillä turkulaisten 50–28 voitto pudotti samalla porvoolaiset mitalipelien ulkopuolelle. Lopputulos tietää myös sitä että Trojans pelaa välieräottelunsa kotikentällään Roostersia vastaan. Ottelun hahmo oli sisempi laitahyökkääjä Tommi Pinta, joka teki kolme maalia.

Trojans aloitti ottelun pysäyttämällä Butchersin hyökkäyksen lähtökuoppiinsa. Turkulaisten hyökkäys lähti sekin liikkeelle hieman takellellen ja kolmen yrityksen jälkeen oltiin tilanteessa, jossa Ville-Valtteri Suojanen valmistautui lentopotkuun. Suojanen on kuitenkin sellainen fakiiri ja showmies, että koskaan ei voi tietää, mitä sieltä on tulossa. Tälläkin kertaa ”Viltsu” yllätti sekä katsojat että ennen kaikkea porvoolaiset pinkaisemalla potkun sijaan pallon syvälle Butchersin kenttäpuoliskolle. Seuranneella ensimmäisellä yrityksellä Rickey Stevens sooloili 38 jaardia Porvoon puolustuksen läpi maalialueelle. Lisäpistepotkussa aloitussyöttö ei osunut aivan kohdalleen, ja pallon pitelijänä toiminut Joonas Andersson yritti generoida tilanteesta kahden pisteen peliä, mutta tällä kertaa tilanne kuivui kokoon. Taululle näppäiltiin lukemat 6–0.

Kotiyleisön riemu hyytyi nopeasti, sillä Trojansin maalia seuranneen aloituspotkun palautti Butchersin Stacey Thomas omalta kahden jaardin viivalta aina maaliin asti. Thomas oli jo jäämässä jumiin Trojansin puolustuksen luomaan ruuhkaan, mutta jollain käsittämättömällä tavalla hän onnistui pullahtamaan väljempään maastoon. Potkaisija ja syntymäpäiväsankari Joni-Petteri Malka oli vähällä saada Thomasin nurin lähellä maalialuetta, mutta Thomas ei suonut lahjaa Malkalle, vaan pyyhälsi tylysti pohjaan asti. Lisäpistepotkussa Jimi Roiko ei erehtynyt ja äkkiä tilanne olikin vieraille 7–6.

<iStacey Thomas oli hankala mies pysäyttää.


Bratton huudatti kotiyleisöä

Neljänneksen vaihduttua peli aaltoili tasaisena. Seuraavan pistesuorituksen teki Trojansin erikoisjoukkue, kun Marcus Bratton palautti Butchersin lentopotkun maaliin asti. Matkaa palautusjuoksulle kertyi 72 jaardia. Malka laittoi lisäpisteen haarukkaan ja kotijoukkue siirtyi taas johtoon, nyt lukemin 13–7.

Trojansin puolustus piti pelätyn RJ Jacksonin kurissa ja koko ottelussa Butchers eteni juosten vain 28 jaardia. Tämä pakotti Porvoon pelinrakentaja Miro Kadmiryn toistuvasti turvautumaan heittopeleihin. Toisen neljänneksen loppupuolella Trojans pääsi kasvattamaan johtoaan, kun kirurgintarkkojen kiinniottojen erikoismies Markus Häkli poimi todella taidokkaasti matalalta, lähes nilkkojen tasolta pelinrakentaja Sean Sheltonin hänellle heittämän pallon. Kiinniotto tapahtui kentän vasemmassa laidassa aivan maalialueen rajalla, josta Häklillä oli helppo työ astua viivan paremmalle puolelle. Malka kengitti jälleen lisäpisteen ja taukotilanteeksi saatiin 20–7.

<iMarkus Häkli osaa ottaa yleisönsä. On tainnut olla Mika Sevónin opissa.


Pinta täysin pitelemätön toisella puoliskolla

Toisen puoliskon aluksi Trojans lisäsi johtonsa 20 pisteeseen, kun Tommi Pinta teki ensimmäisen illan kolmesta maalistaan. Trojans eteni Rickey Stevensin juoksuilla ja Tommi Pinnan kiinniotoilla 11 jaardin päähän Butchersin maalilinjasta. Sheltonin näppärä heitto Pinnalle viimeisteli tihutyön ja kirsikkana kakussa oli Malkan potkaisema lisäpiste. Yläkentän tulostaulu ei ymmärtänyt arabialaisia numeroita, mutta kenttäkuuluttaja Iku Viitasen samettiääni kertoi tilanteen olevan 27–7.

<iPinta pinkoo pohjiin asti.


Porvoolaiset eivät suostuneet iskemään pensseleitä santaan, vaan kuittasivat Trojansin maalin nopeasti. Ensin RJ Jackson palautti Trojansin aloituspotkun puoleen kenttään ja sen jälkeen Kadmiryn nopea heitto löysi Stacey Thomasin, joka pisteli jalkaa toisen eteen kiihtyvällä tahdilla pudottaen Trojansin puolustajat kannoiltaan päättäen pinkaisunsa vasta maalialueella. Jimi Roiko osui lisäpistepotkussa keskelle haarukkaa ja peli oli taas piirun verran jännittävämpi. Tilanne 27–14.

Anders Trojans säilytti malttinsa ja otti haasteen vastaan. Shelton tykitti perättäisiä heittoja Tommi Pinnan syliin. Viimeisin niistä, 15 jaardin harppuunaheitto, johti pelitilanteen numeraalisen manifestaation muutokseen eli suomeksi Trojans siirtyi taas tukevampaan johtoon. Lisäpisteestä vastasi jälleen Joni Malka ja kotiyleisö sai juhlia 34–14 johtoasemasta.

Butchers ei anna periksi

Butchers taisteli sitkeästi ja Kadmiryn johtama porvoolaishyökkäys rakensi 60 jaardin ja 13 pelin draivin, joka päättyi Roman Runnerin näppeihin toimitettuun palloon ja porvoolaisten maaliin. Roikon lisäpisteellä höystettynä päästiin lukemiin 34– 21. Trojansin vastaus tuli nopeasti. Se tarvitsi 61 jaardin matkaan maalialueelle vain viisi yritystä ja neljä onnistunutta peliä. Tarkat heitot Tuomas Mankille, Markus Häklille, jälleen Mankille ja sen jälkeen Tommi Pinnalle ja se oli siinä. Lisäpistepotku seilasi karvan verran ohi, joten tilanteeksi 40–21.

<iSean Shelton pani itsensä täysillä likoon.


Viimeinen neljännes alkoi ja peli oli kaikkea muuta kuin taputeltu. Butchersin vaarallisuus tiedettiin ja jännitys sekä sivurajalla että katsomossa oli käsin kosketeltava. Kun neljännestä oli pelattu vajaat neljä minuuttia, Butchers iski jälleen. Kadmiry toimitti pallon Roman Runnerille, joka peippaili 45 jaardia taklauksia väistellen ja kavensi tilanteeksi 40–27. Lisäpisteen jälkeen ero oli enää 12 pistettä.

Butchersin onside-potku tuotti Porvoossa tulosta, mutta Turussa niitä osattiin jo varoa, joten Trojans sai turvallisesti hyökkäysvuoron itselleen. Rickey Stevens satutti jalkaansa kolmannella neljänneksellä, joten keskushyökkääjäksi tuli Mikael Koho. Koho juoksikin mallikkaasti palloa eteenpäin ja Häkli poimi pitkän syötön, jolla pohjustettiin tuleva maalitilanne. Siinä Sheton heitti pallon maalialueen oikeaan nurkkaan, jossa laitahyökkääjäksi laitettu Marcus Bratton poimi illan toisen maalinsa. Lisäpistepelissä Malka onnistui ja nyt alkoi turkulaisleirissä hiukan helpottaa, kun johtoasemaksi muodostui 47–28.

<iTrojansin puolustus pelasi mainion pelin.


Porvoolle tuli siis kiire ja se joutui käyttämään syvällä omalta puolelta alkaneella hyökkäysvuorollaan kaikki neljä yritystä, eikä etenemistä siltikään tapahtunut. Trojans pääsi aloittamaan hyökkäyksensä herkullisista asemista Porvoon 20 jaardin tasalta, mutta tyytyi lopulta vain petaamaan itselleen kenttäpotkumaalipaikan, josta Malka tykitti pallon laakana kolmen pisteen arvoisesti haarukkaan. Tilanne 50–28. Butchersin seuraavakin hyökkäysvuoro kuivui nopeasti kasaan ja niin Turussa kotijoukkue pääsi juhlimaan kotiedun varmistumista.

Ottelun parhaina palkittiin Butchersin Sebastian Karbin ja Trojansilta Tommi Pinta, Sean Shelton ja Tuomas Koivikko.

Kari Toivonen