37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Anders Trojans voitti Helsinki 69ersin nihkeälläkin pelillä

03.07.2015 klo 11:16

Helsinki 69ers pystyi pitämään Trojansin hyökkäyksen kurissa koko ensimmäisen neljänneksen ja siirtymään jopa itse johtoon ennen kuin vierasjoukkue sai kuponkinsa järjestykseen ja koneistonsa rullaamaan. Molemmille joukkueille tuli lukuisia pallonmenetyksiä, mutta Trojans hyödynsi ne kotijoukkuetta paremmin. Lopputulos Helsingissä 6–44 (6–23).

Mahtoivatko Velodromin maisemat tuoda Trojansin pelaajille liiaksi muistumia Roostersia vastaan pelatusta voitokkaasta avausottelusta, sillä näytti hiukan siltä, ettei turkulaisten asenne ollut aivan kohdallaan ottelun alussa. Sixtyniners lähti pelaamaan rohkeasti ja onnistuikin työntämään kapuloita Robert Johnsonin orkestroiman Trojans-hyökkäyksen rattaisiin oikein urakalla. Turkulaisten kolme ensimmäistä hyökkäysvuoroa päättyivät kaikki syötönkatkoon. Ensimmäisen nappasi Robert Bell ja kaksi seuraavaa RJ Long. Toisen syötönkatkon jälkeisen oman hyökkäysvuoronsa 69ers pystyi hyödyntämään, kun pelinrakentaja Cedric Johnson piti pallon itse ja juoksi omalta 31 jaardin tasalta turkulaisten kenttäpäätyyn asti. Lisäpistepelissä koetettiin kikkailla kahta pistettä, mutta huonolla menestyksellä.

Puolustus näyttää mallia

Turkulaisten onneksi puolustus pelasi omalla tasollaan ja sai minimoitua ensimmäisen neljänneksen vahingot vain yhteen pistesuoritukseen. Lisäksi puolustus näytti hyökkäykselle mallia myös pisteiden teossa, kun Ville-Valtteri Suojanen peitti 69ersin huonosta aloitussyötöstä omalle maalialueelle tunaroiman pallon maalin arvoisesti. Läpi koko ottelun tarkkaa työtä tehnyt Joni-Petteri Malka potkaisi lisäpisteen varmasti haarukkaan ja vei Trojansin yhden pisteen johtoon. Taululla lukemat 6–7.

<i

Tehdään niitä maaleja näinkin.

Toisella neljänneksellä Anders Trojansin hyökkäysmiehistö sisuuntui ja alkoi näyttää yhä enemmän siltä kuin avausottelussakin. Robert Johnsonin tavaramerkki, nopeat ja tarkat lyhyet siivut laitahyökkääjille viipaloivat helsinkiläisten puolustuksen. Tommi Pinta ja Juuso Mäkinen poimivat koppeja ja Rickey Stevens viimeisteli hyökkäysvuoron päätteeksi maalin 11 jaardin juoksullaan. Lisäpiste haarukkaan ja tulostaulun hoitajalle hommia. 6–14.

Special teams on syystä special

Trojansin erikoisjoukkueet pelasivat läpi ottelun erinomaisen pelin ja takasivat turkulaisille aina hyvät kenttäasemat ja vastaavasti pakottivat 69ersin aloittamaan omat hyökkäysvuoronsa merkittävästi lähempää omaa maalialuettaan. Seuraavan pistesuorituksen lähtökohdat niitattiin nimenomaan Suojasen erinomaisella lentopotkulla, joka tömähti Sixtarien kahden jaardin linjalle. Muu miehistö niisti palauttamaan lähteneen Sebastien Sagnen lähes lähtötelineisiin ja kotijoukkue aloitti oman vuoronsa vain seitsemän jaardin päässä omasta maalilinjasta. Aloitussyöttö leijaili jälleen pelinrakentajan yli ja Cedric Johnson joutui pallon poimittuaan pakenemaan lähestyviä mörköjä takarajasta yli, mikä sääntöjen mukaan on oma maali. Trojansille kahden pisteen lisäys omaan saldoon. Lisähäväistyksenä oman maalin tehnyt joukkue menettää myös hyökkäysvuoronsa eli Trojans sai pallonkin itselleen. Tilanne nyt 6–16.

Ennen puoliaikaa Trojans kasvatti vielä johtoaan Rickey Stevensin illan toisella maalilla, johon esityön tekivät Johnsonin heittoja mallikkaasti kopanneet Tommi Pinta ja Tuomas Mankki. Malka ei tietenkään epäonnistunut lisäpistepotkussa ja tauolle mentiin lukemissa 6–23.

<i

Rickey Stevens on tehnyt kahdessa ottelussa jo seitsemän maalia.

Trojansille vielä kolme maalia

Kolmatta neljännestä ei ehditty pelata minuuttiakaan, kun tulostaululla alkoi taas tapahtua. Lähes koko viime kauden polvivamman takia sivussa ollut Juuso Mäkinen teki näyttävän paluun maalintekijöiden listalle. Johnson linkosi pitkän heiton kohti kentän oikeaa laitaa pitkin vilistäneelle Mäkiselle, joka oli pudottanut seuraajansa kannoiltaan. Pallo talteen ja pinkaisu pohjiin asti muutti jälleen numeroiden muotoa tulostaululla. Lisäpistepotkulla höystettynä tilanteeksi 6–30.

<i

Juuso Mäkinen oli torstaina elementissään tehden kaksi maalia.

Helsinki 69ers oli tässä vaiheessa vaihtanut pelinrakentajaa. Cedric Johnson oli joidenkin tietojen mukaan loukannut olkapäätään ja jättäytyi sivuun. Tilalle tullut Henri Väänänen joutui suuriin saappaisiin, eikä pystynyt piiskaamaan hyökkäystään sellaiseen lentoon, että se olisi näkynyt tulostaululla. Trojansin Rickey Stevens sen sijaan kävi kolmannen neljänneksen aikana tekaisemassa vielä kolmannen maalinsa, joka lisäpisteen kera kasvatti Andrers Trojansin johdon jo 31 pisteeseen.

<i

Illan akrobatianumerosta vastasi Chris Poston, jonka yhden käden syötönkatko noin kolmen metrin korkeudesta kohahdutti syystäkin yleisöä.

Viimeisellä neljänneksellä Trojanskin vaihtoi pelinrakentajaa. Robert Johnson lähti huilaamaan ja Sebastian Berndtsson pääsi tositoimiin. Myös Stevens teki tilaa muille Trojansin keskushyökkääjille Tuomas Tuomiselle, Mikael Koholle ja Thach Mai Trille. Alku ei ollut mairitteleva, sillä ensimmäinen ”snäppi” päättyi rähmäykseen pelinrakentajan ja keskushyökkääjän ajatuskatkoksen takia. Puolustus pelasi pallon takaisin turkulaisille ja sitten alkoi jo näyttää paremmalta. Viimeiset pisteet taululle syntyivät, kun Berndtsson heitti pallon Juuso Mäkiselle, oikeaan laitaan. Runsaan 30 jaardisen heittopelin ja lisäpistepotkun seurauksena numerot tulostaululla väännettiin asentoon 6–44.

Helsinki 69ers oli selvästi hankalampi vastustaja Trojansille kuin ennakkoasetelmat antoivat odottaa. Helsinkiläisten puolustuslinja pelasi erinomaisen ottelun tai sitten Trojansin hyökkäyslinja huonon, sillä muuten ei voi selittää sitä, että Robert Johnson säkitettiin kolme kertaa ja muutenkin Johnsonille tuli heittojensa kanssa usein kiire. Trojansin onneksi Sixtarien hyökkäys ei pystynyt tekemään tulosta. Liian yksipuolinen, lähes pelkästään heittoihin painottunut pelivalikoima ei uponnut Trojansin vahvasti pelanneeseen puolustukseen.

<i

Tommi Pinta hankki Trojansille monta tärkeää first downia.

Silmiinpistävintä ottelussa olivat ehkä kaiken kaikkiaan kymmenen pallonmenetystä. Robert Johnson heitti neljä syötönkatkoa ja yhden pallon Trojans menetti rähmäyksessä. Helsinkiläiset tunaroivat kolme rähmäystä ja kahdesti turkulaispuolustus katkaisi 69ersin pelinrakentajan syötön. Peli ei siis ollut erityisen laadukasta ja myös kentällä edetyt jaardimäärät kertovat katsojan kannalta hiukan värittömästä ottelusta. Trojans eteni kaikkiaan 291 jaardia, joista heittämällä 214. Sixtyninersin plakkariin kertyi vain 80 jaardia, joista 69 tuli Cedric Johnsonin soolojuoksusta, joten helsinkiläisten hyökkäyksellä ei ole paljoakaan kotiin kirjoitettavaa tästä pelistä.

<i

Joonas Andersson pitää palloa, kun Joni-Petteri Malka tehtailee lisäpisteitä.

Trojansin urakka jatkuu kauden ensimmäisellä kotiottelulla lauantaina 11.7. kello 18.00, jolloin yläkentälle kirmaa, vai pitäisikö matelijoiden kyseessä ollen matelee Seinäjoki Crocodiles. Ennakkolippujen myynti on jo käynnissä, joten kannattaa varmistaa paikka parhailta penkeiltä semminkin, kun nyt sen voi saada poikkeuksellisen edullisesti.

Kari Toivonen