37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Anders Trojans kiittää kahdettatoista pelaajaansa

15.09.2014 klo 10:56

Päättynyt Vaahteraliigakausi oli finaalitappiosta huolimatta Trojansille huikea menestys. Edustusjoukkue nousi kertaheitolla takaisin suomalaisen jenkkifutiksen huipulle. Suuri kiitos onnistuneesta kaudesta kuuluu myös huikealle kotiyleisölle, joka todella otti paikkansa joukkueen 12. pelaajana.

Trojansin edustusjoukkueen kymmenvuotinen taival edellisestä finaaliesiintymisestä 2004 tämän vuoden loppuotteluun on ollut rankka, mutta yhteen asiaan on joukkue voinut aina luottaa, kotiyleisönsä tukeen. Yläkentän lehtereillä riitti yleisöä silloinkin, kun joukkue kynti syvällä tappiosta tappioon. Turkulaiset löysivät tiensä Urheilupuistoon myös viime vuonna, kun joukkue opetteli voittamista sarjatasoa alempana. Huipennuksena Spagettimalja-ottelu, joka täytti katsomon lähes viimeistä sijaa myöten.

Tänä vuonna Anders Trojans palasi Vaahteraliigaan uusin eväin ja moni asia loksahti kohdalleen. Uusi päävalmentaja aloitti pelaajarekrytoinnin hyvissä ajoin ja kovat nimet tekivät Anders Trojansista vetovoimaisen joukkueen. Myös varainhankinta käynnistettiin heti edellisen kauden päätyttyä ja moni varsinaissuomalainen yritys lähti mukaan talkoisiin nostamaan turkulaista jenkkifutista takaisin huipulle. Sen voi jokainen todeta tällä sivulla pyörivästä sponsorikarusellista. Tärkeimpänä tietenkin Trojansin pääsponsori Anders Innovations, jonka tuki on ollut korvaamatonta.

Divarissa hankittu itseluottamus synnytti pelaajissa väkevän harjoittelumotivaation ja uskon menestymiseen myös liigatasolla. Talvella tehty työ kantoi hedelmää ja päättyneellä kaudella Anders Trojans hävisi koko kauden aikana ainoastaan Suomen mestaruuden voittaneelle Helsinki Roostersille ja nekin ottelut olivat jokainen tasaisia kamppailuja.

<iTäysi katsomo on ihanteellinen tausta urheilukuvaajallekin.

Kotiyleisön merkitystä ei voi liikaa korostaa, sillä allekirjoittanut seurasi Trojansin jokaisen ottelun tällä kaudella, eikä millään liigapaikkakunnalla tunnelma kohonnut lähellekään sitä, millainen se oli joka ottelussa yläkentällä. Poikkeuksena ehkä ensimmäinen Roosters-ottelu velodromilla ja Vaahteramalja XXXV, mikä johtui pitkälti siitä, että molemmissa otteluissa paikalla oli pari bussilastillista erittäin äänekkäitä Trojansin kannattajia!

Tämä kausi päättyi hopeaan, ensi vuonna lähdetään yrittämään sen kirkastamista. Joukkueen rakennustyö on jo käynnissä, mutta yksi pelaajasopimus Trojansilla on jo valmiina, ja sen alarivillä lukee ”The 12th player”. Kiitos!

Kari Toivonen