37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojansin unelmakaudelle hopeinen päätös

13.09.2014 klo 22:38

Anders Trojansin kausi 2014 on ollut upea matka divarista Vaahteramaljaan ja ainoa kauneusvirhe on se, ettei se päättynyt mestaruuteen. Helsinki Roosters oli finaalissa parempi numeroin 21–7 (7–0).

Vaahteramalja XXXV alkoi tasaisesti, kuten kaikki tämän kauden näiden kahden joukkueen väliset kohtaamiset. Turkulaisten puolustus oli isossa roolissa pysäyttäen vahvasti läpi kentän edenneen Roostersin hyökkäyksen aivan kalkkiviivoille. Lopulta ensimmäisen neljänneksen loppupuolella Roosters onnistui viimein maalinteossa pelinrakentaja Sean Sheltonin tavoitettua heitollaan Julius Majanderin maalialueelta. Ilkka Laitinen onnistui lisäpistepotkussa ja numerot tulostaululla vilkuttivat seiskaa ja nollaa.

Toisella neljänneksellä juoni oli kutakuinkin sama. Trojansin heittopeli ei tuottanut toivottua tulosta, mutta Jocques Crawford väläytti muutamalla pitkällä siivulla, tosin kaikkein pisin niistä liputettiin takaisin turkulaisten syyllistyttyä takaapäin estämiseen juoksun aikana. Trojans kuitenkin roikkui hyvin mukana ja peli oli täysin auki.

Sitten tapahtui jotain, joka muutti koko ottelun luonteen. Roostersin onnistui kuumentaa kiivasluonteisena tiedetty Crawford pienellä tönimisellä ja tuuppimisella. Crawford hiiltyi ja vastasi iskuun iskulla. Vasta tämä huomattiin ja päätuomari Veikko Lamminsalo ei katsonut voivansa tehdä muuta kuin passittaa Joc suihkuun. ”Tärkeä osa tätä peliä on myös se että pelaajien kasetti kestää”, totesi Lamminsalo ottelun jälkeen ja harmitteli itsekin kovan tuomion aiheuttamaa vaikutusta ottelun lataukselle. Käytännössä Roostersin urakka helpottui huomattavasti Crawfordin siirryttyä kylpyhuoneen puolelle.

Anders Trojans tuli kuitenkin vahvasti latautuneena toiselle puoliskolle. Kolmannen neljänneksen aluksi turkulaiset masinoivat hurjan draivin. Jonny Westin heitot alkoivat tavoittaa laitahyökkääjien tartuntaelimiä. Tuomas Mankki ja William Lahti etunenässä poimivat komeita koppeja ja keskushyökkääjäna pallonkannosta vastannut Mikael Koho punnersi väkisin jaardeja. Trojans pääsi jo muutamien jaardien päähän Roostersin maalialueesta, mutta sitten keinot yksinkertaisesti loppuivat. Viimeisellä yrityksellä kokeiltiin heittoa, mutta pallo päätyi orpona keinonurmen pinnalle.

Seuraavalla draivilla Roosters lisäsi johtoaan Jaycen Spearsin onnistuttua murtamaan Trojansin puolustuksen taklaukset toinen tosensa jälkeen. Mikäli Trojans olisi onnistunut maalinteossa, ja Crawfordin avulla se olisi voinut olla mahdollista, olisi pelin luonne muuttunut totaalisesti. Nyt tunnelma lässähti pahasti.

Viimeisellä neljänneksellä Roosters pääsi vielä lisäämään johtoaan Ville Roiton maalilla ennen kuin vierasjoukkue Trojans pääsi tulostaululle. Turkulaisten hyökkäys kulki mallikkaasti heittopelivetoisesti, mutta maalissa oli rutkasti tuuria. Westin heitto maalialueen oikeaan nurkkaan pomppi useamman turkulais- ja helsinkiläispelaajan käsien kautta ennen kuin se putosi taivaalta selällään kentän pinnassa maanneen William Lahden käsiin. Joni-Petteri Malka kenkäisi lisäpisteen maalihaarukkaan ja tilanne taululla oli 21–7.

Se jäi myös ottelun lopputulokseksi sillä Malkan onside-potku jäi helsinkiläisten näppeihin ja vaikka Trojans sai vielä kertaalleen pallon haltuunsa, pystyi Roosters kuluttamaan taitavasti pelikellon loppuun.

Vaahteramaljaottelussa oli erinomainen tunnelma, josta suurin kiitos kuuluu TODELLA äänekkäälle turkulaisyleisölle, joka oli saapunut sankoin joukoin kannustamaan Anders Trojansia. Rummut paukkasivat ja huudot kaikuivat jättäen kotijoukkueen kannattajat selkeästi varjoonsa. Trojans kiittää omaa kahdettatoista pelaajaansa. Kiitos! Ensi kaudella uusin eväin mestaruusjahtiin!

Kari Toivonen