37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Puolustus rakensi pohjan Trojansin voitolle Butchersista

15.08.2014 klo 22:56

Trojansin puolustus pelasi ehkä kauden parhaan pelinsä pysäyttämällä Butchersin pelätyn juoksuhyökkäyksen lähes lähtötelineisiinsä. Porvoolaiset saivat koko ottelussa aikaiseksi vain yhden kenttäpotkumaalin. Tasaisen ensimmäisen puoliskon jälkeen Trojansin hyökkäys avasi luukut ja karkasi lopulta 35–3 voittoon.

Porvoolaiset aloittivat vahvasti päästyään aloittamaan hyökkäävänä osapuolena. RJ Jacksonin juoksut tuntuivat uppoavan turkulaisten puolustuksen läpi helponlaisesti ja Butchers pääsi nopeasti Trojansin maalialueen tuntumaan. Selkä seinää vasten kotijoukkueen puolustus tiivisti otettaan ja onnistui pysäyttämään Butchersin rynnistyksen pakottaen vieraat tyytymään kolmen pisteen kenttäpotkumaaliin.

Trojans sai pallon ja pääsikin etenemään hyvin Jocques Crawfordin juoksuilla, mutta ensimmäinen hyökkäysvuoro katkesi pallonmenetykseen Crawforfin hukattua otteensa palloon. Päävalmentaja Mikko Virolainen teki puolustuksen koordinaattorin ominaisuudessa nopeita muutoksia puolustuksen muodostelmaan ja porvoolaisten vaaralliselta näyttänyt juoksuhyökkäys kadotti teränsä. Trojansin puolustus antoi ensimmäisellä puoliskolla kerta toisensa jälkeen hyökkäykselle tilaisuuden ottaa ottelu haltuunsa, mutta kolme perättäistä pallonmenetystä pitivät turkulaiset poissa tulostaululta.

Puoliajan jo lähestyessä veteraanilaituri Juha Yli-Arvela näytti muille mallia ja hätisti apinan turkulaisten selästä koppaamalla Jonny Westin heiton Butchersin maalialueella. Kalle Kilickesenin onnistuneella lisäpistepotkulla kotijoukkue siirtyi viimein johtoon 7–3. Tämä jäi myös taukotulokseksi, vaikka Butchers yrittikin sinnikkäästi päästä takaisin johtoon neljänneksen lopulla.

Trojans karkaa, ottelu ratkeaa

Toiselle puoliskolle Trojans tuli täynnä puhtia kuin vissypullo. Jocques Crawford ja Rodney Brown Jr. tekivät maalin mieheen ja Miko Ylikoski potkaisi lisäpisteet molempiin vieden Trojansin 21–3 johtoon. Porvoolaisten selkäranka tuntui katkeavan jo tässä vaiheessa sillä Brownin maalin jälkeen Trojansin puolustuksella ei ollut pienimpiäkään vaikeuksia taltuttaa vieraiden hyökkäysyrityksiä.

RJ Jacksonin juoksut katkesivat aivan linjan tuntumaan ja pelinrakentaja Jabari Harrisin heittämiin palloihin oli kirjoitettu vain vääriä osoitteita. Harris onnistui 23 yrityksestä vain kuudesti ja Jacksonin etenemiset jäivät 35 jaardiin, mitä voi pitää vaatimattomana esityksenä, kun muistaa, että Jacksonin ottelukohtainen keskiarvo on yli 160 jaardia.

Loppu on kosmetiikkaa

Viimeisellä neljänneksellä Trojans kaunisteli vielä numeroita. Aappo Saloranta poimi Westin pitkän heiton sivurajan tuntumassa ja juoksi nahkalelun kepeästi maaliin ja Crawford teki illan toisen maalinsa kaasuttelemalla kirittäjiltään karkuun. Viimeisen neljänneksen loppupuoliskon ajaksi pelinrakentajaksi tuli jälleen Sebastian Berndtsson ja Crawfordin sijaan palloa menestyksekkäästi kantoivat Tuomas Tuominen ja Joonas Raatikainen. Enempää maaleja ei silti tehty ja loppunumeroiksi kirjattiin 35–3 voitto kotijoukkue Trojansille.

Trojansin tuore amerikkalaisvahvistus Chris Poston pelasi hyvän debyytin täyden turkulaiskatsomon edessä. Hänelle merkattiin 2+4 taklausta sekä yksi kuuden jaardin tackle for loss. Päävalmentaja Mikko Virolainen oli tyytyväinen näkemäänsä ja uskoo Postonista olevan vielä paljon iloa Trojansille etenkin tulevissa, enemmän heittäviä joukkueita vastaan pelattavissa otteluissa. Chris Poston oli itsekin tyytyväinen ensiesiintymiseensä ja totesi olleensa vaikuttunut useiden pelaajien taitotasosta.

Runkosarjaa on jäljellä vielä kaksi ottelua. Viikon päästä perjantaina Trojans kohtaa vieraspelissä Vantaan TAFTin ja runkosarjan päättää siitä viikon päästä pelattava huippukamppailu Trojans-Roosters 29.8. kello 18.30.

Kari Toivonen