37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans voitti Indiansin ilman isompia ponnisteluja

09.08.2014 klo 11:28

Kouvolan uusi pelinrakentaja toi ryhtiä Indiansin peliin, mutta sellainen sateentekijä hän ei ollut, että kotijoukkue olisi pystynyt horjuttamaan Anders Trojansin menoa perjantain tv-ottelussa. Trojans otti selvän 64–24 voiton ja kaksi sarjapistettä. Turkulaiset päästivät osan ykkösmiehistöstään vapaalle jo puoliajalla.

Trojans siirtyi ottelussa kahden maalin johtoon heti alkuvaiheessa. Ensimmäisessä maalissa Tuomas Mankki poimi Jonny Westin heiton kentän keskelle suuntautuneesta kuviosta ja livahti estelemättä maalialueelle. Joni-Petteri Malka lasautti lisäpisteen varmasti sisään. Toisesta maalista vastasi Aappo Saloranta, niin ikään heittopelin päätteeksi.

Kouvola sai pistetilinsä auki uuden pelinrakentaja Phillip Garcian tarkkojen heittojen avattua tien Trojansin maalialueen tuntumaan. Viimeiset jaardit Garcia juoksi itse lähietäisyydeltä. Lisäpistepotkun potkaisi Aku Kuhlman.

Trojans ottaa etumatkaa

Toisella neljänneksellä Trojans päästi irti Jocques Crawfordin, joka juoksi muutaman pitkän siivun ja yhden maalin siinä sivussa. Crawfordin maalin lisäpistepelissä aloitussyöttö oli karvan verran korkea ja pitelijänä toiminut Rodney Brown Jr. joutui improvisoimaan jotain pikatilauksena Kouvolan pelaajien hyökyaallon vyöryessä jo linjasta läpi. Tällä kertaa tila loppui kesken ja lisäpiste jäi saamatta. Tilanne 7–20. Trojans lisäsi johtoaan vielä Brownin Westin hienosta heitosta tekemällä maalilla, johon Malka potkaisi lisäpisteen haarukkaan. Ero nyt 20 pistettä.

Kouvolan selvästi vaarallisin pelaaja oli Joseph Benedetti, joka vastasi seuraavasta kotijoukkueen pistesuorituksesta. Indians oli päässyt pelinrakentaja Garcian omilla juoksuilla ja Benedettille suuntautuneilla heitoilla Trojansin 15 jaardin rajalle. Garcia yritti ensin löytää Petri Pallaria heitollaan, mutta se ei vielä tuottanut tulosta. Toinen yritys palkittiin maalilla, kun Benedetti poimi onnistuneesti Garcian heiton. Kuhlman onnistui lisäpistepotkussa ja peli kaventui lukemiin 14–27.

Puoliaika alkoi jo lähestyä, mutta Trojans pystyi vielä masinoimaan nopean hyökkäysdraivin saatuaan pallon itselleen Indiansin aloituspotkusta. Westin heitot napsahtelivat tarkasti kohteisiinsa, Aappo Salorannan, Rodney Brown Jr:n ja Tuomas Mankin tartuntaelimiin. Mankki sai kunnian tehdä illan toisen maalinsa, kun peliaikaa kelloon jäi enää 12 sekuntia. Malka sijoitti lisäpisteen ja Indians otti aloituspotkun jälkeen loput sekunnit pois polvelta. Puoliaikatilanne 14–34.

Ykkösketju pääsee vapaalle

Toiselle puoliskolle Trojans vaihtoi miehitystä ja antoi etenkin hyökkäyksen avainpelaajille lomaa loppupelistä. Pelinrakentajaksi siirtyi Sebastian Berndtsson ja pallon kantamisesta vastasivat vuorovedoin Mikael Koho, Henri Routila, Joonas Raatikainen ja Tuomas Tuominen. Tahti kentällä ei juurikaan muuttunut, sillä Trojans teki pisteitä tasaiseen tahtiin ja Indians ei ihan niin tasaiseen.

Trojans pääsi yrittämään toisen puoliskon alussa kenttäpotkumaalia, mutta se seilasi vasemmalta niukasti ohi. Niinpä kolmannen neljänneksen ensimmäinen pistesuoritus oli Indiansin oma maali, joka syntyi, kun lentopotkun aloitussyöttö leijaili maalialueelle asti, jossa Trojansin puolustus taklasi potkaisija Aku Kuhlmanin. Trojans sai pallon uudelleen ja hyökkäysvuoron päätteeksi Mikael Koho kohotteli maalialueella käsiään onnistuneen maalisuorituksen merkiksi. Lisäpiste sisään ja tilanne nyt 14–42.

Numeroiden kaunistelua

Indians sai hetken lohdutusta, kun Garcian pitkä, 54 jaardin heittopeli Kristof Schroederille onnistui ja perään Benedetti otti kopin Garcian heitosta ja tekaisi maalin. Kuhlmanin onnistunut potku muutti tlanteeksi 21–43. Seuraavaan Trojansin maaliin tarvittiin vain kaksi heittoa. Ensin Berndtsson löysi Tuomas Mankin 14-jaardisella siivulla ja kohta perään Aappo Salorannan 29 jaardin viskaisulla. Saloranta teki illan toisen maalinsa ja Malka kuudennen lisäpisteensä. Turkulaisjohto kasvoi jo 28 pisteeseen.

Viimeisellä neljänneksellä vierasjoukkue pääsi vielä kahdesti rikkomaan Indiansin maalialueen koskemattomuutta. Asialla ensin Joonas Raatikainen ja pian sen jälkeen Mikael Koho, joka nousi jo kolmanneksi kahden maalin mieheksi ottelussa. Malka ei erehtynyt lisäpisteissä nytkään ja kun peliaikaa oli jäljellä enää 49 sekuntia kaikki odottivat, että Indians tyytyy kohtaloonsa ja kuluttaa kellon pois.

Toisin kävi. Indians innostui vielä orkestroimaan kunnon hyökkäyksen, jonka päätteeksi, vain kaksi sekuntia ennen loppuvihellystä, se pääsi kaunistelemaan loppunumeroita Kuhlmanin onnistuneella kenttäpotkumaalilla. Ottelu sai siis varsin urheilullisen päätöksen ja Kouvolassa päädyttiin loppulukemiin 24–64.

Trojans eteni ottelussa kaikkiaan 510 jaardia, jotka jakautuivat lähes tarkalleen puoliksi heittoihin ja juoksuihin. Heittopeleillä edettiin 256 ja juosten 254 jaardia. Indiansin juoksupelit tuottivat yhden jaardin miinusta, mutta heittämällä se eteni 285 jaardia, joten saldoksi jäi 284. Trojansin ahkerin taklaaja oli Arto Ahtola seitsemällä taklauksella. Indiansin taklauskuninkuus jakautui Joonas Koiviston ja Veikko Langin kesken, joista kumpikin saalisti 11,5 taklausta.

Trojansin seuraava ottelu pelataan Turussa Urheilupuiston yläkentällä perjantaina 15.8. kello 18.30 ja kyseessä on jälleen tv-ottelu. Runsasta osanottoa toivotaan. Kouvolassa ei yleisömäärillä juhlittu, mutta Turussa voitaisiin näyttää hiukan muille mallia siitä, millainen tunnelma jenkkifutiskentälle voidaan saada aikaan. Kaikenlaiset metelintekovälineet ovat luonnollisesti suotavia.

Kuvia ottelusta!

Kari Toivonen