37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Tulostaulunhoitajan hikinen iltapäivä

28.07.2014 klo 01:00

Helsinki Wolverinesin ja Anders Trojansin kohtaaminen kuumana hehkuvalla velodromilla nostatti hikikarpaloita pelaajien otsalle, mutta lämmin tuli myös tulostaulua päivittäneelle henkilölle. Trojans mätti maaleja niin tiuhaan, että numerot vilkkuivat taululla kuin New Yorkin pörssissä. Lopputulos 20–90 (20–56) kertoo katua kieltään joukkueiden tämän hetken tasoerosta.

<iMan with a mission. Jocques Crawford liiskaa alleen kaikki, jotka osuvat tielle matkalla määränpäähän.

Trojans aloitti maalinteon heti ensimmäisellä hyökkäysvuorollaan, ja lopetti, kun loppuvihellys kajahti ilmoille. Ainoat kerrat, kun Trojans ei hyökkäysvuorollaan tehnyt maalia olivat toisella neljänneksellä heitetty syötönkatko, puoliaika ja kolmannella neljänneksellä tapahtunut rähmäys. Olisi puuduttavaa kuvailla kaikki maalitilanteet, joten kerrottakoon ottelusta muutamia yleisiä havaintoja.

Wolverines jaksoi ensimmäisen puoliskon

Wolverines lähti otteluun kovin ohuella rosterilla. Tilastojen mukaan pukeneena oli 23 pelaajaa, mutta määrä hupeni ottelun aikana nopeasti niin, että toisella puoliskolla hyökkäyksen ja puolustuksen vaihtaessa vuoroja vain 3–4 pelaajaa poistui kentältä vaihtoon muiden jatkaessa myös toiseen suuntaan.

Trojans ei ollut liikkeellä aivan kovimmalla kokoonpanollaan. Peliaikaa heltisi runsaasti pelaajille, jotka eivät ole päässeet tiukemmissa matseissa näyttämään osaamistaan. Hyökkäyksessä nähtiin ottelun alussa kaikki kolme ulkomaalaisvahvistusta, mutta ottelun ratkettua kolmikko antoi tilaa muille.

<iSebastian Sagnen pysäyttäminen vaati joskus erityistaitoja, kuten lentämistä. Asialla Kalle Kilickesen #23.

Ottelun ensimmäisellä puoliskolla Wolverines onnistui yllättävän hyvin polttamaan Trojansin takakentän. Cedric Johnson pommitti heitoillaan Sebastian Sagnea, jonka onnistui kerta toisensa jälkeen poimia pallo aivan turkulaisten nenien edestä antaen kenttäkuuluttajalle tilaisuuden kurmottaa spiikeissään Trojansin puolustusta. Takakentältä puuttui loppukauden poissa olevan Seikko Vennelän lisäksi nilkkavammaa potenut Iisakki Ullakonoja, joka on tunnettu isojen heittopelien tuhoajana.

Crawford ja Brown Jr. tehokkaina

Trojansin maaleista neljä teki Jocques Crawford, joka näytti tekevän kentällä suunnilleen aivan mitä halusi. Rodney Brown Jr. tehtaili kolme maalia, joista yksi syntyi heittopelistä, toinen puntin palautuksesta ja kolmas oli komea 94 jaardin aloituspotkun palautus maaliin asti. Tuomas Tuominen ja Samuli Alppiranta kantoivat pallon kumpikin maaliin kahdesti ja Mikael Koho ja Aappo Saloranta juhlivat maalialueella kertaalleen. Wolverinesin maaleista kaksi teki Sebastian Sagne ja yhden Anssi Karjala. Henri Winter potkaisi helsinkiläisten kaksi lisäpistettä.

<iRodney Brown Jr. kunnostautui tällä kertaa erityisesti potkujen palautuksissa.

Trojansin potkaisija Joni-Petteri Malka jatkoi Roosters-matsissa alkaneita hyviä otteitaan. Kymmenen takuuvarmasti haarukkaan potkaistua lisäpistepotkua yhdestätoista. Ainoa epäonnistuminenkaan ei johtunut potkusta, vaan epäonnistuneesta aloitussyötöstä. Nyt myös aloituspotkuihin oli tullut lisää ruutia, sillä muutaman kerran nähtiin puhdas touchback pallon lennettyä palauttamattomiin maalialueelle.

<iJoni-Petteri Malka on potkaissut lisäpisteet takuuvarmasti haarukkaan.

Trojansin seuraava kamppailu on äärimmäisen tärkeä kotiottelu Seinäjoki Crocodilesia vastaan. Kun Roosters voitti Trojansin kotonaan tiukan kamppailun jälkeen 48–41, mutta meni häviämään Crocodilesille housut nilkoissa 0–45, tietää se sitä, että pudotuspelien kotiedusta käydään vielä totinen taistelu. Trojansin asemaa helpottaisi huomattavasti voitto Crocodilesista. Ensi lauantaina olisi siis käyttöä kovaääniselle kannustukselle. Tervetuloa sankoin joukoin yläkentälle!

Kari Toivonen