37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Iso kala Trojansin haaviin. Karri Kuuttila Turkuun.

18.12.2013 klo 09:44

Suomen kovimpiin hyökkäyksen linjamiehiin lukeutuva, St. Louis Ramsin harjoitusleirillekin kutsuttu Karri Kuuttila on solminut pelaajasopimuksen Turku Trojansin kanssa. Jenkkifutispiireissä spekuloinnin kohteena ollut turkulaisten hyökkäyksen linja sai kertarysäyksellä merkittävän vahvistuksen.

Karri Kuuttila on harvinaislaatuinen pelaaja sekä taustaltaan että saavutuksiltaan. Ennen lähtöään Yhdysvaltoihin 17-vuotiaana, hän ei ollut juurikaan seurannut amerikkalaista jalkapalloa puhumattakaan, että olisi pelannut sitä. Enimmäkseen koripalloon panostaneen Karrin amerikkalaiset ystävät ja heidän vanhempansa panivat merkille hänen fyysiset ominaisuutensa, jotka olivat kuin luotu jenkkifutikseen, ja kannustivat häntä kokeilemaan lajia.

Rakettimainen ura johti Ramsin leirille

Karri Kuuttila hakeutuikin Lock Haven Universityn avoimeen testitilaisuuteen ja teki heti vaikutuksen. Seuran valmentajat pitivät Karria niin vahvana prospektina, että hänet kutsuttiin pian takaisin ja Karrille tarjottiin stipendiä yliopistoon. Oma pelipaikka hyökkäyksen linjasta löytyi heti ja jo viidennessä ottelussaan hän vakiinnutti paikkansa avauskokoonpanossa. Neljännellä kaudella Lock Haven Bald Eaglesin peleissä ja treeneissä alkoi rampata NFL-joukkueiden edustajia scouttaamassa Karria ja pian tulikin kutsu St. Louis Ramsin vuoden 2011 harjoitusleirille. Leiri oli hieno kokemus, vaikka kilpailu olikin kovaa ja ohjelma rankka.

- Herätys oli aamukuudelta ja luentoja ja treenejä riitti iltayhteentoista asti. Kaikki yrittivät tosissaan, eikä siellä paljon naureskeltu, Kuuttila muistelee harjoitusleirin arkea. Vaikka paikkaa lopullisessa kokoonpanossa ei herunutkaan, oli jo kutsu leirille osoitus Kuuttilan poikkeuksellisesta lahjakkuudesta.

Kuuttila ja Trojans haluavat menestyä

Suomeen palattuaan Karri Kuuttila pelasi kaksi kautta Helsinki Wolverinesin riveissä ja on nyt tulossa ensi kaudeksi Turkuun ja Trojansiin. Vuoden tauon jälkeen Vaahteraliigaan palaava Trojans päätti voitetun Spagettimaljan jälkeen, että mikäli paikka Vaahteraliigassa aukeaa, isoja panostuksia pitää tehdä joka osa-alueella. Päävalmentaja Mikko Virolainen oli pelaajamarkkinoilla aktiivinen jo varhain ja liigalisenssin vahvistuttua Trojansin kokoonpano on muutamaa pelipaikkaa lukuun ottamatta valmis.

Tärkeä pala Virolaisen palapelissä oli Kuuttilan saaminen vahvistamaan turkulaisten hyökkäyksen linjaa. Trojansin puolustus on ollut jo vuosia hyvää tasoa, mutta hyökkäyksen linja on kärsinyt ohuesta pelaajamateriaalista. Jos vahvistusta haetaan, kannattaa yrittää saada saman tien paras ja Kuuttila on Suomessa pelipaikkansa paras. Hän tuo osaamisellaan ja asenteellaan linjaan valtavan määrän ryhtiä, joka varmasti näkyy myös koko muun pelaajiston esityksissä.

Mikä sitten sai Vantaalta lähtöisin olevan ja pitkään Yhdysvalloissa asuneen Karri Kuuttilan valitsemaan ensi kauden joukkueekseen Trojansin?

- Mietin tätä siirtoa pitkään ja olen keskustellut paljon päävalmentaja Mikko Virolaisen kanssa. Trojans vaikuttaa sellaiselta jengiltä, jossa haluan pelata. Jenkkifutis on laji, jossa luottamus pelikaveriin on kaiken perusta ja Trojansissa on monta tuttua kaveria viime vuosilta. Haluan olla näiden kundien kanssa kentällä. Lisäksi seura on panostanut voimakkaasti tulevaan kauteen.

Karrin mietteitä Vaahteraliigasta

Siirtyminen USA:n yliopistopeleistä Vaahteraliigaan ei ollut aivan ongelmatonta, sillä lajin kotimaassa loppuun asti pelaamaan oppinut Kuuttila joutui aluksi tuomarien jakamattoman huomion kohteeksi hiukan liiankin kanssa. Ensimmäistä vuotta Suomessa sävyttivät lukuisat rangaistukset ja jopa ulosajot.

- Toisena vuotena oli hiukan helpompaa. Tuntui, että tuomaritkin olivat muuttaneet jonkin verran linjaansa, eikä lippuja lentänyt enää yhtä tiuhaan.

Vaahteraliigan tulevan kauden voimasuhteista Karri on vielä vaitonainen.

- Tässä vaiheessa kautta on vielä vaikea sanoa mitään. Roosters on varmasti hyvä ensi kaudellakin, mutta Trojans on taatusti kova haastaja. Muita lähdetään pieksämään ihan tosissaan.

Mitä terveisiä sinulla on tuleville pelikavereille ja Trojansin kannattajille?

- No puolustuksen linjan kaverit eivät varmaan aluksi minusta tule tykkäämään, mutta kunhan yhdessä treenataan, niin uskon, että kaikista tulee taatusti parempia pelaajia.

- Kannattajille voin luvata, että tulossa on hyvä kausi ja uskon, että pärjätään. Kesällä nähdään ja kannattaa panna numero 79 muistiin.

Kari Toivonen