37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Saint Petersburg Hogsin B- juniorit Trojansin vieraana

28.10.2012 klo 18:21

Trojansin B- juniorit saivat vieraakseen Saint Petersburg Hogsin vielä talven kynnyksellä. Loppuviikon yllättävä lumimyräkkä meinasi pilata suunnitelmat ystävyysottelusta, mutta saimme käyttöömme lämmitetyn tekonurmikentän ja lopulta ottelu pelattiin varsin mukavassa auringonpaisteessa. Vaikka kyseessä oli ystävyysottelu, voi amerikkalaista jalkapalloa pelata vain yhdellä tavalla eli täysillä. Miehestä otettiin siis kunnolla mittaa, mutta ottelun jälkeen hymyiltiin kättelyjen jälkeen saman tien jo yhteispotretissa. Maajoukkuetoiminnan lisäksi suorat ottelut seurajoukkueiden välillä yli kansallisten rajojen luovat paitsi suoria kontakteja, tuovat myös hyvää vertailua pelikulttuurien välille ja mukavaa vaihtelua pelaamiseen.

TroNL(Kuva: Rami-Ville Suojanen)

Hogs pelasi fyysistä futista, johon heidän isokokoiset pelaajansa myös hyvin soveltuivat. Hogsin pääase oli vahva juoksu, mutta oikeissa paikoissa löytyi myös yhteinen sävel pelinrakentajan ja laitahyökkääjien välillä heittopelin muodossa. Ottelussa nähtiin isoja onnistumisia puolin sun toisin, joka piti ottelun tapahtumarikkaana ja viihdyttävänä. Ottelussa tehtiin runsaasti pistesuorituksia ja matsi pysyi tiukkana 26-27 viimeisen neljänneksen puoliväliin saakka, jolloin Hogsin puolustus sai lopulta pakotettua safetyn ja sitä seuranneella hyökkäysvuorolla kuittaamaan vielä maalin ja onnistuneen pelatun lisäpisteen myötä peli oli paketissa 26-37 (20-20). Trojansin pistesuorituksista vastasi Teemu Thorström heittämällä kaksi maalia (kiinniottajina Juuso Mäkinen ja Kalle Kilickesen) sekä juoksemalla yhden. Lisäksi Juuso Mäkinen palautti yhden kickoffin maaliin. Mikael Koho juoksi onnistuneesti yhden lisäpisteyrityksen. Haluamme kiittää Hogsin pelaajia ja valmentajia vierailusta ja hyvästä ottelusta.

TroNL(Kuva: Rami-Ville Suojanen)

Hogsin B- juniorien päävalmentaja Maksim Osokinin mietteitä ottelusta: "Haluamme kiittää tosi paljon isäntää (Trojans) siitä että se järjesti ihanan ystävyysottelun. Siitä tuli tosi hieno ja ennenkaikkea tiukka peli, jossa kaikki ratkesi vaan viimeisillä minuuteilla. Trojans että Hogs olivat hyvin tasaväkiset joukkueet. Olemme tyytyväisiä ettei kylmä ilmakaan häirinnyt matsin kulkua ollenkaan. Ensi kerralla odotamme Turku Trojansin B-juniorien joukkuetta ja U17 vastavierailulle Pietariin. Tämä on loistavaa yhteistyötä. Paljon Kiitoksia, Trojans. "

Trojansin A/B/C- junioreilla on käynnissä kolmatta viikkoa talviharjoittelun peruskuntokausi I, johon tämä ystävyysottelu toi sopivaa lisämaustetta ja toivottavasti myös lisämotivaatiota treenaamiseen. Syyskausi aloitettiin testeillä ja nyt keskitymme peruskunnon lisäksi juoksutekniikkaan, räjähtävyyteen, liikkuvuuteen, koordinaatioon ja samalla perustekniikan harjoitteluun ilman varusteita. Treeneissä on ollut tekemisen meininki ja seuraan on liittynyt syksyllä mukavasti myös uusia pelaajia eri junioritasoille.

Linkki Saint Petersburg Hogsin kotisivuille http://www.hogsteam.ru/index.html

Otto Junttila