37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Nanna Rannikosta Trojansin toiminnanjohtaja

21.10.2011 klo 21:25

Turun Amerikkalainen Jalkapallo Ry:n johtokunta nimitti toiminnanjohtajan tehtävään seurassa kehityskoordinaattorina toimineen Nanna Rannikon. Nannan toimenkuva on vuosien saatossa laajentunut siinä määrin, että johtokunta päätti luoda seuraan toiminnanjohtajan viran. Seuraavassa tuoreen toiminnanjohtajan ajatuksia tehtävästä ja Trojansista yleensä.

Miten tämä toiminnanjohtajan homma oikeastaan sinulle lankesi?

Toiminnanjohtajan toimi syntyi vähän kuin itsestään sitä kautta, että keräsin pikkuhiljaa muilta toimihenkilöiltä heidän työtaakastaan ne hommat, jotka osasin tai saatoin helposti oppia. Niiden mukana tuli sitten lisää hommia ja hommien mukana vastuuta. Toiminnanjohtajalle oli kysyntää, koska ennen niitä tehtäviä hoitivat ihmiset, joiden päävastuulla oli jotakin muuta. Sain siis homman ennen titteliä – ja niin päin se meni mielestäni ihan oikein. Asema kuuluu ansaita.

Mitä kaikkea toiminnanjohtajan toimenkuvaan kuuluu?

Toiminnanjohtajalla on melkoisen laaja-alainen toimenkuva. Huolehdin organisaation hallinnollisista käytännön puuhista kaikenkirjavine tehtävineen. Organisoin ja järjestän ja vahdin. Edesautan asioita niin, että muut voivat tehdä sitä, mikä heidän tehtävänsä on; pelaajat saavat pelata, valmentajat valmentaa, toimihenkilöt toimia, harrasteryhmät harrastaa. Muun ohella, päävastuualueenani on edustusjoukkueemme. Vahdin myös, että asiat menevät lakien, säädösten ja kriteerien mukaan – niin kuin kuuluu. <(p>

Millä mielin aiot tehtävään ryhtyä?

Ote työhöni on kovin ihmisläheinen ja mielestäni organisaatiossa, joka on täynnä urheilijoita ja vapaaehtoisia, on entistä tärkeämpää huolehtia asioiden lisäksi myös ihmisistä. Kun asiat on hoidettu kunnialla ja ihmiset voivat hyvin, koen onnistuneeni tehtävässäni. Sellainen ympäristö on myös parempi alusta jatkuvalle kehitykselle ja haasteisiin pystytään vastaamaan voimakkaammin.

Kehitystyö vie aina myös aikaa, usein enemmän kuin on kärsivällisyyttä, mutta kun työ tehdään ihmisten parissa, ihmisille, tulee luotettavuutta asioihin. Itse pyrin olemaan johdonmukainen, avoin ja läsnä. Niin syntyy luottamus. Ja luottamus pitää aina sekin ansaita. Mitään hommaa ei kannata lähteä puolivaloilla tekemään. Sydän pitää olla mukana.

Millaiset ovat mielestäsi Trojansin tulevaisuudennäkymät?

Trojans lepää vakaasti pitkän historiansa ja vuosien ansiokkaan uurastuksen päällä, sitä ei voi kukaan kieltää. Vanhanmallinen organisaatio oli kuitenkin pitkään siinä uskossa, että se riittää – ja toisaalta, pitkäänhän se riittikin. Organisaatio ei voi missään toimintaympäristössä levätä laakereillaan kovin pitkään olivat laakerit miten hyvässä kunnossa tahansa. Sellainen ruokkii helposti suomalaisille niin ominaista sisäänpäinkääntyvyyttä, joka vapaaehtoisorganisaatioissa on erityisen vahingollista. Muutos on tullut hitaasti, mutta varmasti. Organisaatio on huollettu, päivitetty ja osa-alueiltaan asemoitu uudestaan. Uudet tuulet puhaltavat. Trojans on avannut ovensa, ikkunansa ja jefusydämensä kurkottaen kädet laajalle.

Turun alue on täynnä jenkkifutiskansaa sekä intoa pelata ja kehittää lajia eteenpäin hurjaa vauhtia. Trojansilla on uskomaton määrä uskollisia kannattajia, uskollisia yhteistyötahoja, uskollisia toimijoita ja uskollisia pelaajia. Palaamme takaisin näkemykseeni ihmisläheisyydestä ja huolehtimisesta. Trojansilla on suuri lauma hyviä ja parempia ihmisiä, jotka jokainen omien resurssiensa mukaan tekevät töitä niin seuramme kuin jenkkifutiksenkin eteen. Hienointa ajoittain uuvuttavassakin uudelleenrakennusprosessissa on ollut se, että rakentajina on monen sukupolven troijalaisia ja valtavasti uuttakin väkeä.

Korkeakoulujefu syntyi Turussa Trojansin siiven alle ja kasvaa alati suuremmaksi samalla, kun jenkkifutis on viety myös lukioihin ja ala-asteille. Nyt on puuhattu kasaan naistenkin SM jefujoukkue jonka senkin suurimmat voimavarat ovat seurassamme pitkään toiminutta, omaa väkeä. Laaja-alainen toiminta ja tiivis yhteistyö kaikkien tahojen kanssa kantaa hedelmää pitkälle ja tulee olemaan miesten edustusjoukkueemme uusi ponnahduslauta tulevaisuuteen, jossa sarjataulukko heijastaa laumani todellista arvoa ja tasoa. Trojansin kädet on levitetty ja virta on sisäänpäin. Paljon hyvää on luvassa turkulaiselle jenkkifutiselle!

Mikä on viestisi seuran jäsenille?

Olen ottanut toiminnanjohtajan toimen vastaan avoimin ja luottavaisin mielin, tavoitteenani viedä meneillään oleva kehitysprosessi loppuun ja edelleenkehittää sen osa-alueita. Toki tunnen vastuun ja työtaakan painon harteillani, mutta se kuuluu asiaan. Onnekseni olen vahvojen jenkkifutaajien ympäröimänä - mitään painavaa ei tarvitse kantaa yksin!

Kari Toivonen