37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Butchers liian kova välierävastus B- junioreille

14.08.2011 klo 18:37

Trojansin koko pelisuunitelma oli pysäyttää Butchersin juoksu ja varsinkin kiertopelit. Visioin vähämaalista tiukkaa kenttäasemapeliä, jossa pienet asiat olisivat lopulta ratkaisseet koko ottelun suuntaan tai toiseen mahdollisesti vasta viimeisellä neljänneksellä. Toisin kävi. Micky Kyeita ei kyetty pysäyttämään sen enempää hyökkäyksessä kuin aloituspotkun palautuksissakaan. Kyein urheilullisuutta ja pelillisiä taitoja on toki turhauttavaa seurata toiselta sivurajalta, mutta samalla niitä on pakko ihailla. Hän pelaa aivan eri tasolla kuin muut ja harvemmin enää U19- sarjassa näkee kentällä noin ylivoimaista pelaajaa.

Trojansin Vaahteraliigakauden jälkeen mukaan tulleet V-V Suojanen ja Tobias Pirttikangas erottautuivat tässäkin ottelussa edukseen molemmin puolin palloa. Debytoidessaan B- junioreiden runkosarjan viimeisessä ottelussa Vantaan Taftia vastaan he osoittivat jo sitä kokemusta ja osaamista, jota muuten nuori joukkueemme on kaivannut varsinkin loppukauden kovia pelejä silmällä pitäen. Trojansin hyökkäys pelasikin ottelussa kokonaisuutena todella hyvin. Trojans sai ottelussa pitkiä hyviä draiveja ja hyökkäys oli juoksun ja heiton suhteen hyvin tasapainossa. Mikael Koho ja Waltteri Varjokivi toimittivat hyvin keskushyökkääjien virkaa sekä juosten palloa että ottaen sitä myös kiinni heitoissa. Heittoja koppasivat lukumääräisesti hyvin tasaisesti jälleen edellä mainittujen herrojen lisäksi myös laitahyökkääjät Juuso Mäkinen, Aaro Viskari, V-V Suojanen ja Eetu Koho. Pelinrakentaja Teemu Thorström pelasi jälleen todella hyvän ottelun ja heittojen lisäksi myös juoksi itse palloa tehokkaasti tarvittaessa. Puolustuksen puolella Thorström otti yhden syötönkatkon. Trojans pelasi täydet neljä neljännestä futista ja päälle painettiin vielä siinäkin vaiheessa kun kävi selväksi etteivät peliminuutit tulisi riittämään. Puolustuksen puolelta on mainittava vielä erikseen -96 syntyneen puolustuksen linjamiehen (DE) Olli Jokelan hienot suoritukset, joihin kuului taklausten lisäksi muun muassa syötönkatko.

Molemmilla joukkueilla oli lähes kaikki pelaajansa mukana, joten siinäkään mielessä ei jossiteltavaa jäänyt eli parempi joukkue voitti. Mikäli Butchersilta olisi puuttunut Vaahteraliigapelaajansa ottelusta, olisi Trojansin mahdollisen voiton arvo ollut varsin kyseenalainen. Hyvä siis näin. Olemme ottaneet jo kahdesti yhteen tällä kaudella Helsinki Roostersin kanssa ja vaikka Suojanen ja Pirttikangas ovat olleet näistä otteluista poissa ja Trojans on kauden loppua kohden joukkueena parantanut huimasti menoaan, olisi vaikea kuvitella kolmannen kohtaamisen olevan olennaisesti erilainen lopputuloksen kannalta. Toki yksikään ottelu ei ole etukäteen pelattu ja olisimme mieluusti tuon haasteen ottaneet vastaan. Mestaruuttaan puolustava Butchers pääsee nyt ansaitusti lyömään kypärät yhteen jäätävää punakonetta vastaan finaalissa. Kahden vahvasti juoksupainotteisen ja kovat pistelukemat kaikkia vastustajiaan vastaan iskeneiden joukkueiden kohtaaminen tulee varmasti olemaan mielenkiintoinen, nimittäin samaisten joukkueiden puolustukset ovat niinikään sarjan armottomimpia.

Pronssiottelut ovat aiempien vuosien kokemuksella monta kertaa kauden parhaimpia otteluita, koska tunnelma on yleensä latautunut mutta samalla pelaajat pystyvät karsimaan turhan jännittämisen ja aidosti nauttimaan itse pelaamisesta. Tämä näkyy kentällä usein huikeina suorituksina niin yksilö- kuin joukkuetasollakin. Mikä parasta, pääsemme pelaamaan kesän viimeisen ottelun Jyväskylän Jaguaareja vastaan kotiotteluna Urheilupuiston Yläkentällä sunnuntaina 21.8 alkaen kello 12.00. Vaikka joukkueiden pelityylit ovat erilaiset odottaisin joukkueiden olevan voimasuhteiltaan varsin tasaväkiset. Tervetuloa viihtymään vielä kerran.

Otto Junttila